Първата зимна гума в света с енергиен клас А от Nokian Tyres
20.01.2015

През януари 2015 г. Nokian Tyres въвежда най-енергоспестяващата зимна гума в света, която достига клас А в новата ЕС маркировка на гумите. Според сравнителните тестове електромобилите имат 30 % по-ниско съпротивление при търкаляне и по-дълъг пробег с новата Nokian Hakkapeliitta R2. Зелената северна Nokian Hakkapeliitta R2 без шипове е истинска зимна гума, разработена от най-северния производител на зимни гуми в света за изключителния електромобил i3 на BMW.

Иновацията от Финландия на създателя на зимната гума, лидерът в иновациите и притежателя на световен рекорд Nokian Tyres обединява екстремно ниско съпротивление при търкаляне, първокласно сцепление и изключителен комфорт при шофиране. Спестяването на електроенергия въз основа на ниското съпротивление при търкаляне увеличава пробега на автомобила. Зелената, енергийно ефективна технология на бъдещето представлява това ново попълнение във фамилията Nokian Hakkapeliitta и прави възможно сигурното, икономично и високоскоростно шофиране върху сняг и лед в сложните климатични условия на Севера.

Размерът на неговата гума е 155/70R19 84Q.

„Зимна гума в клас A от ЕС маркировката на гуми за съпротивление при търкаляне като нашата гума Nokian – никоя зимна гума досега не е успяла да постигне това. С новата зимна гума Nokian Hakkapeliitta R2 водачите на електромобили могат да се радват дори на над 30 % по-ниско съпротивление при търкаляне в сравнение с други зимни гуми на пазара. Съпротивлението при търкаляне на конкурентите е в клас C и E.“-обяснява мениджърът по продуктово развитие Ярно Авенлами от Nokian Tyres.

 

Енергийна ефективност и зимна сигурност – новият интелигентен e-силиций

Нашата нова, безпощадно тествана технологична концепция прави тялото на гумата здраво и твърдо, което заедно с редица нови компоненти на материала минимизира загряването на гумата и нейната вътрешна деформация. Това прави възможно екстремно ниското съпротивление при търкаляне – световен рекорд. В бъдеще ще използваме същата технология и в другите ни зимни гуми“, обяснява Авенлами, който ръководи тестовете и разработката на специалните продукти на Nokian Tyres за електромобили.

 

 Агресивният профил на протектора във формата на стрела, който беше приложен още при победителя в тестовете Nokian Hakkapeliitta R2 и иновациите за сигурност, като частици с кристална форма за сцепление и изпомпващи ламели от крио-кристалната концепция, осигуряват балансирано, подобрено управление и отлично зимно сцепление, дори и върху мокър лед.

 

Новата Nokian Hakkapeliitta R2 – северна, зелена сигурност

 

Екстремно по-ниското съпротивление при търкаляне увеличава до максимум пробега

 

Първокласна сигурност върху лед и сняг

 

Комфортно и спокойно шофиране по суровите  пътища.

                                                

 


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции