С какво GOODYEAR спечели ОСКАР в областта на високите технологии и иновации?
30.12.2020

С какво GOODYEAR спечели ОСКАР в областта на високите технологии и иновации?

Топли-топли новини идват за марката Goodyear. Тя печели най-престижни отличия и възхитени клиенти с последните си нововъведения, базирани на високите технологии и иновации.  За какво става реч?

Технология SOUND COMFORT

Понякога по-малко означава повече

Почувствайте се по-спокойно с 50% по-малко шум във Вашия автомобил*

Технологията SoundComfort Ви осигурява много по-тихо и комфортно шофиране чрез намаляване до 50% на вътрешния шум във Вашия автомобил.

Goodyear Sound Comfort

Ще Ви хареса как звучи това

Нашите гуми SoundComfort са разработени с вградена бариера на звука. Подобно на възглавница за Вашите гуми, тази акустична бариера намаля въздушните вибрации и приглушава вътрешния шум във Вашия автомобил докато шофирате, като кабината става наполовина по-тиха в сравнение с обикновените гуми*

Резултатът?  По-тихо и по-спокойно шофиране за Вас и Вашите пътници.

Какъв е този звук?

Има много елементи, които създават шу във вътрешността на автомобила: вятър, скорост на шофиране, състояние на пътя, шумове от двигателя и структурата и гуми.

Един от основните източници на този шум е вътрешния резонанс на гумите, който се получава от въздушната вибрация в гумата, който се предава на структурата на автомобила.

Технологията на Goodyear SoundComfort работи директно за намаляване на въздушния резонанс във вътрешността на гумите.

Какъв е този звук?

Избор на звук

Хубавото на тази технология е че можете да изберете SoundComfort без това да повлияе на другите характеристики. Гаранцията е същата, гумите имат възможност за поправка, а производителността на шофиране е също толкова добра - единствената разлика е ... че те са много по-тихи.

Goodyear Sound Comfort

Технология SEAL TECH

Какво представлява?

SealTech автоматично залепя пробиви на повърхността на гумата с размер до 5мм в диаметър. Това дава възможност на шофьорите да продължат своето пътуване без непосредствената необходимост от смяна на гума встрани от пътя.

 

 

Какви са ползите?

Пробиви в областта на протектора с диаметър до 5 мм обикновено се уплътняват автоматично (дори след като външният предмет се отдели от гумата).
Няма нужда да спирате веднага или да сменяте гумата веднага след спукването.
Няма видима разлика в производителността между гуми със SealTech, в сравнение със стандартните гуми Goodyear
Практическа алтернатива на резервната гума

Технология "Високи" и "Тесни"

Специално за колите Renault Scenic марката Goodyear разработи спецификацията „Високи и Тесни“.

„Високи“ се отнася за големия диаметър на гумите, който води до по-малка деформация и генериране на по-малко топлина в тях. Така съпротивлението при въртене и разходът на гориво  намаляват. Гумата с по-голям диаметър има повече материал за износване. Благодарение на по-голямата обиколка се увеличава пробега.

„Тесни“ се отнася до по-малката широчина, която осигурява подобрена аеродинамичност. Тя пък означава по-нисък разход на гориво, по-малко шум и подобрена устойчивост на аквапланинг.

Високите и тесни гуми са налични в следните дизайни:

• Goodyear EfficientGrip Performance:  195/55R20 95H XL

• Vector 4Seasons Gen-2: 195/55R20 95H XL

• UltraGrip Performance Gen-1: 195/55R20 95H XL

В нашия БЛОГ ще публикуваме отделна статия за всички иновативни решения на Goodyear. Ще ви бъде интересно да се запознаете с тях.

Ние подобряваме шофирането

Никога не губим от поглед това, което правим най-добре – да разработваме брилянтни нови технологии за гуми за съвременните шофьори.

От гуми за тежки условия до гуми с по-дълъг живот – искаме да правим повече за хората, които купуват и използват нашите продукти.

Нашите иновативни технологии Goodyear включват:

  • Гуми RunOnFlat, с които продължавате да шофирате, дори и след спукването им.
  • ActiveCornerGrip и технология ActiveBraking, които подобряват поведението на пътя при трудни условия за спиране и завиване.
  • Технология SmartWear, която осигурява страхотно представяне през целия живот на гумата, като с течение на времето разкрива нови жлебове и компоненти.
  • Патентована 3D-BIS технология (триизмерна застъпваща се блокова система), която подобрява твърдостта и стабилността на гумата.
  • Технология WearControl, която Ви предоставя най-късия спирачен път на мокра настилка и понижена консумация на гориво.
  • Технология SoundComfort Technology, която понижава шума в автомобила, като използва звукопоглъщаща пяна.
  • Технология Silent Armor, която предоставя подобрена устойчивост на пробиване и срязване по неравни пътища.
  • Технология SmartTred има специфични зони на шарката, които се приспособяват към условията на пътя.
  • Технология TOPIndicator, която наблюдава износването на протекторите при зимни условия.
  • Технология ActiveGrip, която гарантира равномерно разпределение на налягането по гумата и предоставя по-добро представяне и управляемост при мокри настилки.
  • Технологията FuelSaving използва по-малко енергия за търкаляне, като комбинира лека структура с усъвършенстван материал на протектора.
  • Технологията MultiControl Ice повишава контакта на шиповете с повърхността на пътя за изключително сцепление и поведение на лед.

Споделяне
comments powered by Disqus
промоции