Bridgestone разработи специални гуми с асиметрична шарка за Lamborghini Huracán STO
28.01.2021

Lamborghini избра Bridgestone за доставчик на гуми за Lamborghini Huracán STO – нов спортен суперавтомобил, който ще бъде пуснат през 2021 година.

Bridgestone разработи специално за Huracán STO гума Potenza. Компанията проектира гума с върхови характеристики, способна да увеличи сцеплението, управляемостта, контрола и общите екстремни способности на Huracán STO. Гумите Potenza на Bridgestone, специално разработени за суперавтомобила Huracán STO на Lamborghini, са резултат от ново сътрудничество между двама лидери в бранша. Подобно на Lamborghini Huracán STO, специално проектираните гуми Bridgestone Potenza са перфектното съчетание на технологии и дизайн.

 


Ключът към успеха на гумата при максимизиране динамиката на спортния суперавтомобил, е комбинацията от дизайна на шарката и каркаса, както и използването на най-новите модерни технологии. Гумите Potenza използват асиметричен дизайн на протектора за подобрена реакция на кормилното управление и стабилност при завиване, както и вътрешна структура, която разпределя равномерно налягането в контактната зона в завой. Тези характеристики, съчетани с новата смес за протектора, която подобрява сцеплението, осигуряват брилятно пътно поведение на на Huracán STO.


Благодарение на тясното сътрудничество с Lamborghini, както и на технологията на Bridgestone за виртуално проектиране, компанията извърши своя процес на разработка на гуми, за да постигне максимални резултати въпреки ограниченията, причинени от пандемията COVID-19. Възможностите на Bridgestone във виртуалното разработване на гуми се оказаха решаващи за гумите Potenza да постигнат изключителни резултати в дадения период за разработка. Производителят на гуми тества няколко комбинации във виртуалната си среда и интегрира поведението на гумите в системите на автомобила, за да намери перфектното съчетание за Lamborghini, използвайки виртуалния симулатор за шофиране. Това доведе до процес, който премина от началото до края по по-ефективен начин и с намалено въздействие върху околната среда.


Lamborghini Huracán STO ще влезе в производство в началото на 2021 г. Освен ориентираната към шофирането по обществените пътища и разработена по поръчка Potenza, Bridgestone ще предлага и ориентирана към пистата, хомологизирана за пътищата версия на гумата, която прилага „състезателни“ технологии, за да увеличи максимално пистовите характеристики на превозното средство, особено при сухи условия.


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции