Резултати от теста на ADAC за месец 03/2015 - Летни гуми във висок клас 205/55 R 16V
25.02.2015

205/55 R 16 V е един от най-популярните размери на гуми за компактни автомобили от по-висок клас , като VW Golf, Audi или Mercedes A-Class.  ADAC тества 19 летни гуми с този размер , като включват също така наречените еко-гуми, за да дадат сравнение в комфорта на варианти от една и съща марка. 

Шест тестови кандидати получават оценка от ADAC „ добрa”, а на дванайсет ADAC дава оценка "задоволителна".

 

Особеност на този тест на летни гуми на ADAC,е че на два различни модела гуми от една и съща марка, трябва да се направи директно сравнение- така наречените модели "еко" и съответния вариант от същия производител. 

На мокро, моделите "еко" определено показват по-слаби резултати в сравнение с насрещния модел на същия производител. Екологичните и икономическите ползи от моделите "еко", се оказват незначителни.  Bridgestone Ecopia EP001S и Hankook Kinergy Есо имат най-нисък разход на гориво, но разликата в икономията на гориво на съответния модел е само 0.3 л / 100км. 

Значително предимство над ContiPremiumContact 5 показва ContiEcoContact 5, което главно се изразява в сравнително по-добро износване на протектора.  Двата продукта на Michelin на практика нямат разлика в разхода на гориво и износване.

 

Общото заключение е, че разликите между най-добрите и най-лошите гуми в теста , а имено в разхода на гориво с около 5% са сравнително ниски, а в теста за износване може да видим разлики в размер до 100%.  

 

Eто и резултатите, както и първите 3 модела в ласацията:

                                     

 

                                                   

                                                        

                                                            

                                                     


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции