Накратко за всесезонните гуми

 

Накратко за всесезонните гуми

 Всички знаем, че едно от предимствата на този тип гума е тяхната практичност, предвид това, че се използват целогодишно. Тяхната универсалност ги прави подходящи за употреба при умерен климат, където температурните амплитуди в различните сезони не са големи.

Много хора се притесняват, че всесезонните гуми не са достатъчно устойчиви при ниски температури и предпочитат да заложат на традиционната зимна гума. В действителност, зимните гуми осигуряват най-добра ефективност на спирачките и най-къс спирачен път при заледена и заснежена настилка. От друга страна, всесезонните гуми също осигуряват не лоша устойчивост на пътя при зимни условия и това се дължи на все по-напредналите съвременни технологии, които производителите на гуми използват. Проучвания показват, че качествената всесезонна гума достига до 90 % от ефективността на зимната гума на лед и сняг и до 90 % от ефективността на лятната гума при сухи и мокри пътни настилки.

Нека припомним накратко някои от предимствата на всесезонната гума:

-          Осигуряват отлично сцепление с пътната настилка при нормалната и разрешена скорост за съответните пътни условия

-          Универсално целогодишно решение за автомобила което спестява пари (закупувате гуми само веднъж годишно)

-          - Подходяща инвестиция за шофиране в рамките на населено място (но не и с висока скорост извън него, тъй като губят своята стабилност)


Споделяне